0722.281.097 contact@arbo-catina.ro

Despre cătină și cum preparăm siropul de cătină

 

Cătina este un arbust care crește până la 6 metri înălțime. Frunzele arbustului sunt foarte înguste, iar ramurile prezintă numeroși țepi foarte lungi, ascuțiți. Principala parte folosită din arbustul cătinei pentru fitoterapie sunt fructele. Principala parte folosită în fitoterapie sunt fructele de cătină, bogate în vitamina C și acestea au un conținut foarte bogat în ulei. Sucul de cătină poate fi consumat presat la rece, iar acesta conține extrem de multe beneficii benefice pentru sănătate.

Fructul este bogat în vitamina C (de două ori mai mult decât măceșul și de 10 ori mai mult decat cictricele), precum și alte vitamine E, K,F,P, complexul B (B2,B6,B9,colina, inozitol), carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de cătină, oleum hippophaes), serotonina, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.
Cătina are un efect antioxidant, citoprotector, imunostimultor, cicatrizant, antiinflamator și emolient. Cătina este recomandată pentru diferite afecțiuni precum afecțiunile gastroduodenale, urticarii, surmenaj, eczeme, ulcer gastric, afecțiuni respiratorii, răceli, viroze și afecțiuni hepatice și oculare.

Siropul de cătină se prepară din fructe de cătină, suc de fructe și miere. Cantitățile de suc de cătină și fructe trebuie să fie în egală măsură. Apoi păstrăm conținutul rezultat la frigider. Este deosebit de valoros deoarece păstrează proprietățile nealterate ale plantei proaspete și toate substanțele active terapeutic; se administrează câte 1 – 2 linguri înainte de mesele principale.

Comments are closed.

You were not leaving your cart just like that, right?

You were not leaving your cart just like that, right?

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)