0722.281.097 contact@arbo-catina.ro

Ulei de cătină – 6 beneficii pentru piele

Uleiul de cătină este foarte bogat și apreciat în domeniul cosmetic dar și cel naturist. Uleiul de cătină are extrem de multe beneficii pentru piele, fiind bogat în vitamine și acizi grași Omega. Vitaminele pe care le conține uleiul de cătină sunt în special A, E și vitamina C.

Uleiul de cătină este bogat și în ingrediente cheie pentru realizarea produselor cosmetice antirid, produse pentru protecția solară, creme pentru ten antirid, antiîmbătrânire dar poate fi aplicat direct și pe piele.

Indiferent de cum alegem să folosim uleiul de cătină, în creme sau neprocesat, acesta are foarte multe beneficii asupra pielii.
În continuare vom nota cele mai importante 6 beneficii ale uleiului de cătină.


        1. Grăbește vindecarea rănilor pielii. Datorită acidului Omega 7, uleiul de cătină stimulează procesul regenerativ de la nivelul pieli, ajutând astfel pielea să se vindece fără să rămână cicatrici, urme sau semne. Uleiul de cătină vindecă rapid și tăieturile adânci, dar și escarele apărute în cazul imobilizării la pat pe o perioadă îndelungată.

  1. Tratează cu succes acneea. Pacienții cu acnee înregistrează un nivel scăzut de acid linolenic la suprafața epidermei, se arată în cadrul mai multor studii. Uleiul de cătină conține acid linolenic și poate stimula funcționarea normală a glandei sebacee, reglând totodată producția naturală de sebum.
  2. Hrănește și hidratează pielea. Uleiul de cătină ajută pielea și pătrunde în celulele pielii și previne pierderea apei de la nivelul epidermei, astfel pielea noastră rămâne elastică și hrănită corespunzător.
  3. Îmbunătățește elasticitatea pielii și are efect antirid. Cu rol antioxidant puternic, vitamina C din uleiul de cătină protejează pielea împotriva radicalilor liberi care îmbătrânesc aspectul pielii. Fosfolipidele și glicolipidele hidratează și catifelează, în timp ce acidul palmitic și stearic formează o barieră la suprafață cu rol de protecție. Într-un studiu efectuat pe un grup restrâns de persoane, aplicarea locală timp de 7 săptămâni a unei soluții formate din apă și ulei de cătină a dus la obținerea unor rezultate mai bune privind elasticitatea pielii comparativ cu grupul placebo.
  4. Protecție împotriva soarelui. Uleiul de cătină conține aproximativ 695mg/100g vitamina C, astfel acesta este un puternic aliat împotriva razelor UVA și UVB. 
  5. Calmează arsurile minore. Uleiul de cătină conține proprietăți antiinflamatoare și regeneratoare foarte puternice. Uleiul de cătină poate fi aplicat local, direct pe arsură sau iritație. Cătină grăbește procesul de regenerare celulară de la nivelul epidermei. 

Comments are closed.

You were not leaving your cart just like that, right?

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)