0722.281.097 contact@arbo-catina.ro

Principalele beneficii ale cătinei

Așa cum ați putut citi și în celelalte articole ale acestui blog, reamintim că fructele de cătină sunt bogate în vitamine și având un aport nutrițional bogat pentru sistemul nostru imunitar. În acest articol vom discuta despre cum ne ajută cătina concret organismul uman și în special ce organe apără acestea.

 

Printre multele beneficii ale cătinei asupra organismului uman, fructele de cătină ajută la menținerea sănătății inimii. Ultimele studii publicate de Americal Journal of Clinical Nutrition susțin că printr-un consum reglat de suc de cătină diminuăm semnificativ riscul apariției bolilor cardiovasculare. Sucul de cătină are proprietăți antiinflamatoare fiind bogat în numeroși acizi grași. Tot sucul de cătină previne și apariția problemelor dematologice precum acneea, uscarea pielii, vergeturile, eczemele și dermatita acută. 

Fiind un bun detoxifiant, consumul de suc de cătină ajută organismul să elimine excesul de toxine din corp, dar mai ales de la nivelul ficatului, contribuind la o funcționare optimă a acestuia. 

 

Știai că fructele de cătină conțin de zece ori mai multă vitamina C decât citricele? Așa cum probabil te gândești chiar acum, acestea sunt extrem de benefice pentru organismul uman și foarte bogate din punct de vedere nutritiv. Sucul de cătină BIO de la ARBO, conține pe lângă foarte multă vitalitate și vitamina C, vitaminele A, cele din complexul B și anume B1, B2, B6, B9,colină și inositol și vitaminele E, K, P și F. Pe lângă toate acestea, sucul de cătină BIO de la ARBO mai conține și celuloză, carotenoide, beta caroten într-o concentrație mult mai mare decât putem găsi în morcovi, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, serotonină, aminoacizi, fitosteroli și enzime. Credeai că acestea sunt toate valorile nutritive al sucului de cătină? Nici pe departe. Acesta mai conține și microelemente precum magneziu, fier, acizi grași polinesaturați, calciu, fosfor și potasiu.

În plus, sucul de cătină întreține și sistemul digestiv, prin acizii Omega 7 care ajută la hrănirea și hidratarea mucoasei tractului digestiv. În plus, acesta ajută și la diminuarea riscului apariției ulcerului gastric.

 

În încheiere, mai amintim și că un consum regulat de suc de cătină ajută la imunizarea sistemului imunitar. În sprijinul acestei afirmații stau compușii ce se mai regăsesc în sucul de cătină, precum minerale, antioxidanți ce protejează și întăresc sistemul imunitar precum o mantie protectoare împotriva răcelii și a gripei. 

Consumul de suc de cătină este recomandat în special în perioadele friguroase, în special spre începutul toamnei – pentru a ne imuniza corpul, dar și pe perioada iernii pentru a ne trata de răceli sau pentru a ne feri și vindeca mai repede după o gripă. 

Indiferent de ce alegi să bei sucul de cătină de la ARBO, faci o alegere înțeleaptă pentru sănătatea ta!

Comments are closed.

You were not leaving your cart just like that, right?

Pentru a salva coșul de cumpărături pentru mai târziu, introdu mai jos detaliile tale. Și, cine știe, poate chiar îți vom trimite un cod pentru reduceri atrăgătoare :)